Plněné žampiony ve slanině recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

30 ks menších žampionů
20 dkg plátků anglické slaniny (čím delší plátky, tím líp)
0,5 kg mletého vepřového masa
sůl
pepř
česnek
1 vejce
1 houska z předešlého dne
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Housku natrháme na malé kousky a namočíme jí do mléka. Mezitím si očistíme česnek a žampiony (odřízneme nožičku a odstraníme slupku z kloboučku).

  2. Housky vymačkáme, přidáme k nim maso, celé vajíčko, sůl, pepř a nadrcený česnek. Důkladně propracujeme.

  3. Do každého žampionu natlačíme masovou hmotu a navršíme co nejvíc to půjde, aby nám vznikl kulatý tvar (dolní půlka žampion-horní půlka maso). Obalíme každou takovou kuličku ve slanině, jejíž konce necháme na spodní části žampionu.

  4. Pečeme kolem 50 minut v předehřáté troubě na 170°C (horkovzdušná 150°C).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!