Plněný hovězí řízek recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- hovězí maso zadní
- hořčice
- česnek
- cibule
- sůl
- mletý pepř
- šunka
- uzená slanina
- uzený sýr
- polohrubá mouka
- vajíčka
- strouhanka
Postup Plněný hovězí řízek
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme v mikrotenovém sáčku jako na řízky, ale kraje nenařezáváme. Každý plátek osolíme, opepříme,z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí.
Pak na polovinu masa dáme plátek slaniny, proužky cibule, kousek sýru a nahoru šunku. Přeložíme v polovině a konce buď sklepneme paličkou a nebo sepneme párátky.
Celé obalíme v trojobalu jako řízek, jen místo hladké mouky dávám polohrubou, osvědčila se mi, protože tolik nelepí.
Pak prudce osmažíme z obou stran v tuku a narovnáme do pekáčku, vyloženém pečícím papírem. Dáme do trouby na 180°C a na 40 minut zapéci do trouby.
Ke konci pečení odkryjeme a necháme dojít v troubě, aby se udělala kůrčička. Maso trochu pustí šťávu, ale není to na škodu, protože vše je krásné měkké a šťavnaté.