Plněný hovězí řízek recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

hovězí maso zadní
hořčice
česnek
cibule
sůl
mletý pepř
šunka
uzená slanina
uzený sýr
polohrubá mouka
vajíčka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme v mikrotenovém sáčku jako na řízky, ale kraje nenařezáváme. Každý plátek osolíme, opepříme,z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí.

  2. Pak na polovinu masa dáme plátek slaniny, proužky cibule, kousek sýru a nahoru šunku. Přeložíme v polovině a konce buď sklepneme paličkou a nebo sepneme párátky.

  3. Celé obalíme v trojobalu jako řízek, jen místo hladké mouky dávám polohrubou, osvědčila se mi, protože tolik nelepí.

  4. Pak prudce osmažíme z obou stran v tuku a narovnáme do pekáčku, vyloženém pečícím papírem. Dáme do trouby na 180°C a na 40 minut zapéci do trouby.

  5. Ke konci pečení odkryjeme a necháme dojít v troubě, aby se udělala kůrčička. Maso trochu pustí šťávu, ale není to na škodu, protože vše je krásné měkké a šťavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!