Plzeňské (francouzské) brambory recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg brambor
- 150 g dietního salámu
- 150 g salámu Gothaj
- 2 vejce na tvrdo
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- kmín
- olej nebo sádlo na vymazání
- 1 šálek mléka
- 3 vejce na zalití
- 100 g slaniny
- 200 g tvrdého sýra
Postup Plzeňské (francouzské) brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezitím nakrájíme oloupaný salám a pak na kolečka i natvrdo uvařená a zchlazená vejce. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem.
Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky. Do pekáče dáváme vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, plátky vajec a potom slanina, cibule a nakonec nastrouháme sýr. Opakujeme, až máme plný pekáč. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu nalijte trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali tři vejce.
Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min.