Plzeňské (francouzské) brambory recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

1 kg brambor
150 g dietního salámu
150 g salámu Gothaj
2 vejce na tvrdo
1 cibule
sůl
pepř
kmín
olej nebo sádlo na vymazání
1 šálek mléka
3 vejce na zalití
100 g slaniny
200 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezitím nakrájíme oloupaný salám a pak na kolečka i natvrdo uvařená a zchlazená vejce. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem.

  2. Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky. Do pekáče dáváme vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, plátky vajec a potom slanina, cibule a nakonec nastrouháme sýr. Opakujeme, až máme plný pekáč. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu nalijte trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali tři vejce.

  3. Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!