Poctivá masová gulášovka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

0,5 kg předního hovězího masa stačí i méně
větší cibule
čerstvá paprika
červená sladká paprika
sůl
2 brambory
2 lžíce hladké mouky
5 stroužků česneku
majoránka
pepř
lžička chilli
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu.

  2. Pak přidáme červenou papriku a malinko prosmažíme s cibulí, ale opatrně, abychom ji nepřipálili, aby nezhořkla. Přidáme i na proužky nakrájenou červenou papriku.

  3. Zalijeme vodou, přidáme masox, je-li třeba a v tlakovém hrnci vaříme půl hodiny.

  4. Mezitím si uvaříme na kostičky nakrájené brambory.

  5. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme brambory, majoránku a rozetřený česnek. Ještě chvilinku vaříme, aby se nám provařila mouka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!