Pohanková kaše s banánem recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

1 hrnek pohanky (kroupy)
1,5 hrnku rostlinného mléka
2 lžíce třtinového cukru nebo odpovídající množství stevie
1 lžička mleté skořice
1 velký banán

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme.

  2. Poté odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou a zabalíme na 20 minut do peřin. Pohanka během této doby krásně změkne.

  3. Poté hrnec vrátíme na plotýnku, kaši promícháme a podle potřeby ještě naředíme mlékem.

  4. Podáváme teplou nebo studenou, posypanou skořicovým cukrem nebo ozdobenou ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!