Pohanková kaše s banánem recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 1 hrnek pohanky (kroupy)
- 1,5 hrnku rostlinného mléka
- 2 lžíce třtinového cukru nebo odpovídající množství stevie
- 1 lžička mleté skořice
- 1 velký banán
Postup Pohanková kaše s banánem
Postup přípravy receptu
-
Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme.
Poté odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou a zabalíme na 20 minut do peřin. Pohanka během této doby krásně změkne.
Poté hrnec vrátíme na plotýnku, kaši promícháme a podle potřeby ještě naředíme mlékem.
Podáváme teplou nebo studenou, posypanou skořicovým cukrem nebo ozdobenou ovocem.