Pohanková slaná kaše - přílohová recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

pohanka (kroupy nebo lámanka)
cibule
česnek
solu (dle potřeby)
voda
máslo (nebo sádlo,olej,anglickou slaninu apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku nasypu do talíře a zaliji vroucí vodou, přikryji druhým talířem a nechám stát (kroupy 10 minut, lámanku tak 5 minut).

  2. Na pánvi na tuku orestuji cibulku a utřený česnek (podle toho, k čemu jí přikládám dám i slaninu), přidám odstátou pohanku, promíchám a pod pokličkou nechám do podávání. Kdysi jsem četla, že pohanka se má jíst se syrovou zeleninou, máte-li jí sladkou, tak s čerstvým ovocem, neboť vitamín C zvyšuje účinek Rutinu. Patřím mezi ty, kdo nemají potřebu solit, vy si dolaďte podle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!