Pohankové rizoto se žampiony a špenátem na víně recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

cca 200 g pohanky kroupy
olivový olej
pórek
3 stroužky česneku
200 g žampionů
2 dl bílého vína
200 g špenátu
sůl
mletý kmín
tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno a žampiony na čtvrtky.

  2. Pohanku vsypeme do hrnce a zalijeme dvojnásobkem vody. Přivedeme k varu, odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut stát.

  3. Mezitím na pánvičce rozpálíme olej, zprudka na něm orestujeme pórek, přidáme česnek a necháme zavonět. Přisypeme žampiony, promícháme a necháme cca minutu restovat (aby se nezačaly připalovat). Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit.

  4. Když je víno téměř vypařené, přidáme špenát, promícháme a chvilku podusíme, než zavadne.

  5. Osolíme a okmínujeme podle chuti.

  6. Přidáme pohanku, která mezitím nabobtnala, pořádně promícháme a podle potřeby ještě můžeme dosolit.

  7. Na talíři posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a podáváme s kysaným zelím, sterilovanými okurkami nebo kvašáky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!