Polévečka z anglické slaniny recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

150-200 g libovější anglické slaniny
2 hrsti malých bílých fazolí
l hrst rýže (může být i zbylá)
1 větší mrkev
1 malá cibule
2 lahůdkové cibulky
1 malou konzervu hrášku
5 stroužků česneku
libeček
1 kostka kuřecího vývaru
1 lžička Vegety
1 lžička oregána
1/2 lžičky tymiánu
pažitka (petržel)
sůl
pár kapek olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku si nakrájíme nadrobno spolu s bílou částí lahůdkových cibulek a dáme jí na olej a polovinu anglické slaniny na čtverečky osmažit.

  2. Přidáváme nastrouhanou mrkev, fazole, rýži (pokud není vařená), česnek na plátky, oregáno, tymián, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme.

  3. Až začnou fazolky měknout přidáme rýži, libeček, Vegetu, sůl a dovaříme do měkka.

  4. Ke konci varu dáme druhou polovinu pokrájené anglické slaniny a pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!