Polévečka z anglické slaniny recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 150-200 g libovější anglické slaniny
- 2 hrsti malých bílých fazolí
- l hrst rýže (může být i zbylá)
- 1 větší mrkev
- 1 malá cibule
- 2 lahůdkové cibulky
- 1 malou konzervu hrášku
- 5 stroužků česneku
- libeček
- 1 kostka kuřecího vývaru
- 1 lžička Vegety
- 1 lžička oregána
- 1/2 lžičky tymiánu
- pažitka (petržel)
- sůl
- pár kapek olivového oleje
Postup Polévečka z anglické slaniny
Postup přípravy receptu
-
Cibulku si nakrájíme nadrobno spolu s bílou částí lahůdkových cibulek a dáme jí na olej a polovinu anglické slaniny na čtverečky osmažit.
Přidáváme nastrouhanou mrkev, fazole, rýži (pokud není vařená), česnek na plátky, oregáno, tymián, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme.
Až začnou fazolky měknout přidáme rýži, libeček, Vegetu, sůl a dovaříme do měkka.
Ke konci varu dáme druhou polovinu pokrájené anglické slaniny a pažitku.