Polévka z červené čočky, cizrny a čili recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 lžičky kmínu
1 lžička chilli lupínky
1 polévkových lžíce olivového oleje
1 červená cibule nakrájená nadrobno
150 g červené loupané čočky
850 ml zeleninového bujónu
400 g konzerva rajčat
400 g konzerva cizrny bez šťávy
čerstvý koriandr nahrubo nakrájený
kysaných smetana na servírování

Postup přípravy receptu

  1. Na panvici asi minútu nasucho opekáme kmín a čili lupienky – alebo pokiaľ nezačneme cítiť ich arómu.

  2. Pridáme olej, cibuľu a pražíme asi 5 min. Primiešame šošovicu, bujón a rajčiny. Privedieme do varu.

  3. Varíme aso 15 minút, pokiaľ šošovica nezmäkne.

  4. Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom na kašu, dáme opäť na sporák, pridáme cícer, koriander a prehrejeme.

  5. Podávame z kopčekom kyslej smotany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!