Polévkové knedlíčky z drůbežích žaludků recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 200 g žaludků oprat, uvařit doměkka a
- rozmixovat s trochou vývaru ze žaludků
- 1 vejce
- 1 PL másla rozpuštěného
- 1 cibule - drobně nakrájet
- 2 stroužky česneku – utřít
- sůl
- pepř
- majoránka - promnout v dlaních
- špetka muškátového květu
- špetka zázvoru mletého
- petželka čerstvá nebo i sušená
- strouhaná houska dle potřeby - na zahuštění
Postup Polévkové knedlíčky z drůbežích žaludků
Postup přípravy receptu
-
Do rozmixovaných žaludků vmíchat vejce, máslo, cibuli, česnek i všechno koření a zahustit strouhanou houskou.
Směs důkladně promíchat, tvořit malé knedlíčky, zavařit je do polévky a nechat vařit mírným varem do chvíle, než vyplavou na povrch. Potom jeden knedlíček vyndat, rozkrojit a podívat se, zda je hotový.