Portobello (nejen) se sušenými rajčaty recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

3 ks žampionů portobello
100 g Ementálu nebo Goudy...
80 g šunky dušené, zauzené, od kosti...
5 - 6 lžiček sušených rajčat nakládaných v oleji
1 vejce
2 lžíce strouhanky - čerstvé
máslo nebo olej
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony, případně je použijeme do polévky...

  2. Tvrdý sýr nastrouháme do mísy, přidáme drobně pokrájenou šunku, nasekaná rajčata, vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, sůl dle slanosti sýru a šunky a opepříme.

  3. Vše promícháme a směs rozdělíme do klobouků žampionů, které přendáme do zapékací mísy vymazané máslem nebo olejem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a krátce dopečeme vršky náplně dozlatova.

  4. Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty, opečenými tousty, bramborovou kaší...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!