Pracná Kokosová roláda pro profíky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Světlý piškot:
- 4 ks vejce
- 200 g cukru krupice
- 250 g hladké mouky
- 100 g Hera máslová příchuť
- 1 ks kypřícího prášku
- 200 g marmelády
- Krém:
- 50 g kukuřičného škrobu
- 150 g strouhaného kokosu
- 500 ml mléka
- 180 g cukru krupice
- 250 g Hera máslová příchuť
- kokosové plátky ozdobení
Postup Pracná Kokosová roláda pro profíky
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme společně s cukrem do pevné bílé pěny.
Pomocí stěrky opatrně do pěny vmícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme rozpuštěnou Heru máslová příchuť.
Hmotu rozetřeme stejnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 200°C cca 10 minut.
Po upečení necháme vychladnout a dáma na cca 2 hodiny odpočinout do lednice.
Mezitím si připravíme krém. Mléko společně s cukrem přivedeme k varu a přidáme kokos.
Necháme asi půl hodiny stát a poté důkladně přepasírujeme.
Vzniklé kokosové mléko opět vlijeme do hrnce, zahustíme škrobem a dobře povaříme.
Základ krému pak za stálého míchání vychladíme a nakonec do vychladlého krému zašleháme Heru máslová příchuť.
Část krému si dáme stranou na závěrečnou úpravu. Zbylý krém rozetřeme na povrch upečeného plátu, který nejprve potřeme zavařeninou.
Plát stočíme do podoby rolády. Tu dáme vychladit a poté povrch potřeme zbylým krémem a obalíme kokosovými plátky.