Překvapivá, smažená drůbeží játra recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 200 g drůbežích jater
- 1 cibule
- 2 plátky šunky
- 2 plátky anglické slaniny
- klínek Nivy
- 1 kolečko tvarůžků
- 1 lžíce Solamylu
- pažitka
- 1 vejce
- trochu mléka
- strouhanka
- sůl
Postup Překvapivá, smažená drůbeží játra
Postup přípravy receptu
-
Játra nařežeme na menší kousky, šunku, anglickou slaninu, cibuli, tvarůžky nařežeme nadrobno a dáme k játrům, nastrouháme nivu, posypeme solamylem, pažitkou, posolíme a smícháme všechno dohromady.
Pak děláme koule (z tohoto množství jsou 4 kusy), obalíme v mouce, vajíčku, strouhance (do vejce trochu mléka a soli), které hbitě osmažíme na oleji, nejprve zplacatíme vařečkou (mají mít tvar jako karbanátky), několikrát otočíme, aby se játra pěkně propekly.