Překvapivá, smažená drůbeží játra recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

200 g drůbežích jater
1 cibule
2 plátky šunky
2 plátky anglické slaniny
klínek Nivy
1 kolečko tvarůžků
1 lžíce Solamylu
pažitka
1 vejce
trochu mléka
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra nařežeme na menší kousky, šunku, anglickou slaninu, cibuli, tvarůžky nařežeme nadrobno a dáme k játrům, nastrouháme nivu, posypeme solamylem, pažitkou, posolíme a smícháme všechno dohromady.

  2. Pak děláme koule (z tohoto množství jsou 4 kusy), obalíme v mouce, vajíčku, strouhance (do vejce trochu mléka a soli), které hbitě osmažíme na oleji, nejprve zplacatíme vařečkou (mají mít tvar jako karbanátky), několikrát otočíme, aby se játra pěkně propekly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!