Přírodní drůbeží recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1/2 kg drůbežího masa (bez kostí)
- cibule
- 1-2 rajčata
- hrst sušených, 1-2 hodiny namočených hřibů (můžou být i čerstvé žampiony)
- drůbeží vývar
- 1 polévková lžíce hladké mouky na zahuštění
- troška libečku nebo něčeho zeleného pro chuť a potěšení oka
- sůl
- tuk
Postup Přírodní drůbeží
Postup přípravy receptu
-
Na tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme naklepané maso (není-li drůbeží, může být i vepřové), osmahnene z obou stran, přidáme nakrájené hříbky a rajčata sloupnuté ze slupky (rajče nažíznout do kříže, spařit horkou vodou a sloupnout), podlijeme trochou vývaru (v papiňáku 3 deci) a dusíme do změknutí.
Pak přidáme ještě vývar, ve 2 deci vody rozmícháme 1 pl mouky, vlijeme k masu a ještě chvilku provaříme. Přidáme zelené, stáhneme z ohně a podáváme nejlépe s rýží.