Přírodní kuřecí biftečky s chřestem v bylinkové omeletě recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

chřest
kuřecí prsa
sůl
pepř
olej na smažení
Omeleta:
2 vejce
1-2 lžíce vody
rovná lžíce jemné strouhanky
sůl
sekané zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Chřest dobře oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kapkou citrónové šťávy a s trochou cukru.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na biftečky a osolené a opepřené je usmažíme z obou stran. Uložíme je do tepla, na pánev přilijeme trošínku vody a odvaříme přípečky.

  3. Na druhé pánvi na troše oleje usmažíme omeletu z osolených vajec rozšlehaných s vodou, strouhankou a bylinkami. Na talíři pak na omeletu uložíme chřest, opatrně zavineme, z každé strany navlečeme velký prstýnek z kolečka cibule a takhle nachystanou omeletu uprostřed šikmo rozřízneme. Díky cibuli nám vše drží bezpečně pohromadě.

  4. Na jednu porci bohatě stačí půlka této omelety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!