Přírodní kuřecí biftečky s chřestem v bylinkové omeletě recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- chřest
- kuřecí prsa
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- Omeleta:
- 2 vejce
- 1-2 lžíce vody
- rovná lžíce jemné strouhanky
- sůl
- sekané zelené bylinky
Postup Přírodní kuřecí biftečky s chřestem v bylinkové omeletě
Postup přípravy receptu
-
Chřest dobře oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kapkou citrónové šťávy a s trochou cukru.
Kuřecí prsa nakrájíme na biftečky a osolené a opepřené je usmažíme z obou stran. Uložíme je do tepla, na pánev přilijeme trošínku vody a odvaříme přípečky.
Na druhé pánvi na troše oleje usmažíme omeletu z osolených vajec rozšlehaných s vodou, strouhankou a bylinkami. Na talíři pak na omeletu uložíme chřest, opatrně zavineme, z každé strany navlečeme velký prstýnek z kolečka cibule a takhle nachystanou omeletu uprostřed šikmo rozřízneme. Díky cibuli nám vše drží bezpečně pohromadě.
Na jednu porci bohatě stačí půlka této omelety.