Propadlá buchta recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
1 sklenička (používám skleněný hořčicový pohár) cukru - písek
2 skleničky polohrubé mouky
1/2 skleničky oleje
1 sklenička vody
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 lžíce holandského kakaa
1 lžíce mleté skořice
1 lžice rumu
Tvarohová hmota:
2 tvarohy ve vaničce
1 vanilkový cukr nebo 4/5 kapek Backaroma butter vanille
1 žloutek
1 vanilkový pudink
1/2 skleničky cukru - písek

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme - ušleháme, až na povrchu se dělají bublinky.

  2. Pomastíme plech, posypeme moukou a těsto vylijeme na pekáč.

  3. Tvaroh, vanilkový cukr, žloutek, pudink a cukr - písek smícháme. Směs dáme do zdobičky na dorty. Těsto na plechu ozdobíme mřížkami (viz. foto).

  4. Pečeme v predehřáté troubě, na 170 st. Pečeme 30 - 35 min (záleží jakou máte troubu), po 30 min to hlídáme. Když vidíme, že kraje ustupují od plechu, je koláč upečený. Vytáhneme ho z trouby, necháme vychladnout. Až pak krájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!