Propadlá buchta recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 1 sklenička (používám skleněný hořčicový pohár) cukru - písek
- 2 skleničky polohrubé mouky
- 1/2 skleničky oleje
- 1 sklenička vody
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžice rumu
- Tvarohová hmota:
- 2 tvarohy ve vaničce
- 1 vanilkový cukr nebo 4/5 kapek Backaroma butter vanille
- 1 žloutek
- 1 vanilkový pudink
- 1/2 skleničky cukru - písek
Postup Propadlá buchta
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme - ušleháme, až na povrchu se dělají bublinky.
Pomastíme plech, posypeme moukou a těsto vylijeme na pekáč.
Tvaroh, vanilkový cukr, žloutek, pudink a cukr - písek smícháme. Směs dáme do zdobičky na dorty. Těsto na plechu ozdobíme mřížkami (viz. foto).
Pečeme v predehřáté troubě, na 170 st. Pečeme 30 - 35 min (záleží jakou máte troubu), po 30 min to hlídáme. Když vidíme, že kraje ustupují od plechu, je koláč upečený. Vytáhneme ho z trouby, necháme vychladnout. Až pak krájíme.