Propletená roláda recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 ml mléka
40 g droždí
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce hladké mouky
500 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
sůl
3 žloutky
1 lžíce citronové šťávy
100 g rozpuštěného másla
tuk na plech
vejce na potření na nádivku:
200 g strouhaných vlašských ořechů
200 g strouhané čokolády
100 g moučkového cukru
3 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí, moučkového cukru a mouky zaděláme kvásek.

  2. V míse ke kvásku přidáme mouku, cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a necháme je vykynout.

  3. Na vále rozdělíme těsto na tři stejné části, každou vyválíme na placku, potřeme nádivkou, kterou připravíme tak, že ořechy, čokoládu a cukr zaděláme vejci.

  4. Stočíme jako roládu, průměr každé rolády je asi 6 - 7 cm.

  5. Ze tří rolád opatrně zapleteme velecop, položíme ho na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!