Propletená roláda recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 ml mléka
- 40 g droždí
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 g polohrubé mouky
- 50 g moučkového cukru
- sůl
- 3 žloutky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 g rozpuštěného másla
- tuk na plech
- vejce na potření na nádivku:
- 200 g strouhaných vlašských ořechů
- 200 g strouhané čokolády
- 100 g moučkového cukru
- 3 vejce
Postup Propletená roláda
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, droždí, moučkového cukru a mouky zaděláme kvásek.
V míse ke kvásku přidáme mouku, cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a necháme je vykynout.
Na vále rozdělíme těsto na tři stejné části, každou vyválíme na placku, potřeme nádivkou, kterou připravíme tak, že ořechy, čokoládu a cukr zaděláme vejci.
Stočíme jako roládu, průměr každé rolády je asi 6 - 7 cm.
Ze tří rolád opatrně zapleteme velecop, položíme ho na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme.