Provensálská vepřová kýta recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřové kýty
- (může být i plec)
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat
- 2 lžíce provensálského koření
- olej
- sůl
- 100 ml smetany
- 8 stroužků česneku
- 1 lžička cukru
Postup Provensálská vepřová kýta
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, poté překrájíme na cca 3 cm široké proužky. Osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Zasypeme provensálským kořením, (nešetříme), zalijeme celým obsahem rajčatové konzervy, (pokud jsou rajčata vcelku, tak je předem pokrájíme na menší kousky), osolíme, pocukrujeme.
Přidáme plátky česneku, lehce podlijeme a dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.