Provensálské hovězí s těstovinami recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

300 g hovězí roštěné
250 g libovolných těstovin
150 g eidamu
150 ml sladké smetany
3 lžičky provensálského koření
4 větší žampiony
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnou nakrájíme na velmi slabé plátky a ty následně na proužky. Maso osolíme, opepříme, zasypeme provensálským kořením, zakápneme olejem a necháme několik hodin zkřehnout.

  2. Poté maso zprudka orestujeme na oleji, ve kterém bylo naloženo. Přisypeme proužky cibule a plátky česneku a ještě zhruba 3 minutky opékáme. Zapřášíme lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme asi 2 dcl studené vody. Asi po 30 minutách dusení přidáme plátky žampionů a vlijeme smetanu. Krátce provaříme a v zapékací nádobě vše smícháme s uvařenými těstovinami.

  3. Posypeme nastrouhaným eidamem a v rozpálené troubě na 200 stupňů zapečeme do zlatavé barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!