Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí stehenní řízky
1 cibule
4 plátky Váhalovy (nebo anglické) slaniny
1 vejce uvařené natvrdo
2 nožky párků
1 velká okurka nebo dvě malé kyselé okurky
hořčice
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička uzené papriky
drůbeží vývar (i z kostky)
cca 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
sůl
pepř
citronová šťáva
1 lžíce másla
olej
proužky nakládané kapie

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.

  2. Zabalíme do závitku, který také osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky. Posypeme oběma paprikami, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

  3. Závitky vyjmeme, rozmícháme si mouku v trošce vody a zašleháme po omáčky. Necháme provařit asi 20 minut. Na závěr omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou. Na talíři ozdobíme proužky kapie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!