Puntíkované malé cheesecaky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na korpus:
- cca 200 g sušenek
- (Lotus - nebo jiných tmavších)
- 50 g másla
- 2 lžíce vody
- Na náplň:
- cca 250 g lučiny
- 1 lžíce moučkového cukru
- vanilkový extrakt
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 2 lžičky hladké mouky
- 50 g hořké čokolády
Postup Puntíkované malé cheesecaky
Postup přípravy receptu
-
Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vodou. Pomocí lžičky namačkáme na dno tartaletkových košíčků a vytvoříme i okraje. Naplněné košíčky dáme na chvíli do lednice zatuhout.
Lučinu (měla jsem doma připravenou vykapanou ze směsi tvarohu, zakysanky a jogurtu) smícháme s cukrem, vanilkovým extraktem (nemáte-li, stačí vanilkový - ne vanilinový! - cukr). Vidličkou vmícháme vejce, mléko a mouku. Asi dvěma třetinami do roviny naplníme připravené korpusy. Do zbylé náplně vmícháme čokoládu, rozehřátou v misce ve vodní lázni.
Pomocí zdobičky na plnění krémem s malým otvorem (nebo mikrotenového sáčku) uděláme do světle naplněných tartaletek tmavé puntíky a celé dáme péci na 160 st. na asi 25 minut. Necháme v troubě vystydnout, než vyndáme z formiček, vychladíme ještě v lednici