Quinoa-pohankový koláč s rozinkami a goji recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 50 g pohanky lámanky
- 50 g Quinoa
- 550 ml sušeného rýžového nápoje Zajíc
- 25 g Quinoa vloček
- 25 g rýžových vloček
- 5 čajových lžiček javorového sirupu
- 1 vajíčko
- hrst rozinek
- hrst sušené goji (kustovnice čínská)
Postup Quinoa-pohankový koláč s rozinkami a goji
Postup přípravy receptu
-
Pohanku lámanku a quinou rozmícháme v 300 ml rýžového nápoje Zajíc a dáme vařit na kaši. Necháme vychladnout.
Rozinky a Goji si na několik minut namočíme do teplé vody (každé zvlášť).
Do kaše přimícháme rýžové a quinoa vločky, 1 vajíčko, javorový sirup, rozinky a nabobtnalou goji. Přidáme 25o ml rýžového nápoje Zajíc a vše pořádně promícháme.
Nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 230 stupňů. Pečeme 35-40 minut.
Uvedené množství bylo na plech cca 20 x 20 cm.