Rajčatová omáčka s makarony recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

Omáčka:
250 g čerstvých zralých rajčat,
spařených a oloupaných (nebo konzervovaná italská, celá i s nálevem)
200 ml rajčatového protlaku
5 lžic másla
2 dl bílého vína (Rulandské šedé)
1 cibule
1 stroužek česneku
hrst bazalky
250 g kuřecího masa
sůl
250 g makaronů
Na dozdobení:
lístky bazalky
hrst parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dejte rajčata, máslo, nakrájenou cibuli a česnek, sůl a na velmi nízkém stupni vařte stejnoměrným varem bez pokličky asi 30 minut. Pak dolijte vínem, protlakem, dejte hrst bazalky a nechte provařit 15 minut.

  2. Čas od času omáčku promíchejte, případně podrťte zbývající kousky rajčat. Na závěr omáčku ochutnejte a případně osolte. Před podáváním můžete vyndat cibuli, ale není to nezbytné.

  3. Mezitím nechte vařit osolenou vodu v hrnci, dejte do ní makarony a vařte je 13-14 minut. Zatím rozehřejte olej na pánvi a nakrájené kuřecí kousky orestujte 4 minuty z každé strany.

  4. Makarony podáváme přelité omáčkou, navrch dejte lístky bazalky, kuřecího masa a parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!