Rajčatová omáčka s makarony recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- Omáčka:
- 250 g čerstvých zralých rajčat,
- spařených a oloupaných (nebo konzervovaná italská, celá i s nálevem)
- 200 ml rajčatového protlaku
- 5 lžic másla
- 2 dl bílého vína (Rulandské šedé)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- hrst bazalky
- 250 g kuřecího masa
- sůl
- 250 g makaronů
- Na dozdobení:
- lístky bazalky
- hrst parmazánu
Postup Rajčatová omáčka s makarony
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dejte rajčata, máslo, nakrájenou cibuli a česnek, sůl a na velmi nízkém stupni vařte stejnoměrným varem bez pokličky asi 30 minut. Pak dolijte vínem, protlakem, dejte hrst bazalky a nechte provařit 15 minut.
Čas od času omáčku promíchejte, případně podrťte zbývající kousky rajčat. Na závěr omáčku ochutnejte a případně osolte. Před podáváním můžete vyndat cibuli, ale není to nezbytné.
Mezitím nechte vařit osolenou vodu v hrnci, dejte do ní makarony a vařte je 13-14 minut. Zatím rozehřejte olej na pánvi a nakrájené kuřecí kousky orestujte 4 minuty z každé strany.
Makarony podáváme přelité omáčkou, navrch dejte lístky bazalky, kuřecího masa a parmazánu.