Rebarborovo švestkový koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 80 g cukru
- 3 žloutky
- 1/2 kypřicího prášku
- špetka soli
- 200 g másla nebo Hery
- 2 lžíce vody
- Náplň:
- 400 g rebarbory
- 300 g švestek (čerstvé nebo kompotované)
- 300 g cukru (použila jsem třtinový)
- Sněhový vršek:
- 3 bílky
- 150 g cukru
- 1 skořicový cukr
Postup Rebarborovo švestkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Těsto: všechny uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které buď vyválíme a nebo rovnou roztáhneme rukama po plechu.
Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem. Na připravené těsto rozložíme švestky a zarovnáme je rebarborou. Dáme péct cca na 180°C na 15 minut.
Během doby pečení připravíme tuhý sníh z bílků do kterého všleháme cukr. Po 15 minutách pečení rozprostřeme po celé ploše koláče ušlehaný sníh a dopékáme, dokud sníh nechytne barvu.