Ředkvičkovo-řepný salát recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 2 svazky ředkviček
- 4 střední vařené řepy (pečené)
- 3-4 lžíce jogurtu (zakysaná smetana, majonéza)
- 1-2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce oleje
- cukr
- sůl
- pepř
- vařené vejce k podávání
Postup Ředkvičkovo-řepný salát
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Lehce osolíme a necháme stát. Vymačkáme vodu (tu vypijeme) a přidáme nastrouhanou řepu.
Salát osolíme, opepříme a přidáme ocet, jogurt, nebo různou kombinaci smetany a jogurtu (majonézy). Dochutíme cukrem a necháme uležet. Podáváme ozdobený vejcem.