Řezníkův dort recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

1 kg mletého vepřového masa
4 vejce syrová
5 vajec uvařených na tvrdo
koření na mletá masa
4 stroužky česneku
4 jarní cibulky
vepřová tuková blána (bránice)
majoránka
pepř
sůl
Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dobře promícháme s kořením, vmícháme syrová vejce, česnek a na jemno nakrájenou jarní cibulku, 2 polévkové lžíce Solamylu a dáme uležet do lednice na 2 hodiny.

  2. Mleté maso po proležení řádně ještě propracujeme v celistvou a ochucenou hmotu.

  3. Dortovou formu si vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vložíme polovinu masové směsi.

  4. Vejce uvařená na tvrdo podélně rozpůlíme a vtlačíme do vložené masové směsi.

  5. Vzniklou náplň dortu (vejce) přikryjeme druhu polovinou masové směsi. Dobře sklepneme a stlačíme, aby ubylo ve směsi vzduchových bublin.

  6. Vrchní část mokrou rukou uhladíme a položíme na ni vepřovou tukovou blánou - bránicí.

  7. Pečeme bez podlévání cca 45-60 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Sekaná je zcela bez obsaženého pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!