Řezníkův dort recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 kg mletého vepřového masa
- 4 vejce syrová
- 5 vajec uvařených na tvrdo
- koření na mletá masa
- 4 stroužky česneku
- 4 jarní cibulky
- vepřová tuková blána (bránice)
- majoránka
- pepř
- sůl
- Solamyl
Postup Řezníkův dort
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dobře promícháme s kořením, vmícháme syrová vejce, česnek a na jemno nakrájenou jarní cibulku, 2 polévkové lžíce Solamylu a dáme uležet do lednice na 2 hodiny.
Mleté maso po proležení řádně ještě propracujeme v celistvou a ochucenou hmotu.
Dortovou formu si vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vložíme polovinu masové směsi.
Vejce uvařená na tvrdo podélně rozpůlíme a vtlačíme do vložené masové směsi.
Vzniklou náplň dortu (vejce) přikryjeme druhu polovinou masové směsi. Dobře sklepneme a stlačíme, aby ubylo ve směsi vzduchových bublin.
Vrchní část mokrou rukou uhladíme a položíme na ni vepřovou tukovou blánou - bránicí.
Pečeme bez podlévání cca 45-60 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Sekaná je zcela bez obsaženého pečiva.