Roláda z toastového chleba recept

Top Recepty, Studená kuchyně

Suroviny na recept

1 máslový toastový chléb
20 dkg šunky (krájené hranaté)
30 dkg Eidamu (krájené)
20 dkg vysočiny
2 kelímky pomazánkového másla křen
1 kelímek zakysané smetany
pažitka (sekaná)

Postup přípravy receptu

  1. Z toastového chleba odkrájíme kraje a každý plátek přejedeme válečkem na těsto.

  2. Na potravinářskou folii pokladme plátky sýra, tak, aby se mírně překrývaly a pomažeme slabou vrstvou másla, pak bude šunka, kterou také potřeme slabou vrstvou másla, pak přijde toastový chléb, který potřeme zakysanou smetanou a celé to posypeme sekanou pažikou. Poslední vrstva je vysočina a ještě jedna slabá vrstva pomazánkového másla.

  3. Pak celé pomocí folie zarolujeme a pořádně utáhneme a dáme na noc do lednice ztuhnout, aby roláda zvláčněla.

  4. Druhý den krájíme plátky a použijeme podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!