Roládka dušená s hlívou ústřičnou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřová kýta (váleček)
- hlíva ústřičná (měla jsem zamraženou)
- 1 cibule
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 5 plátků anglické slaniny
- 1 vejce
- sůl
- kmín
- sušená bazalka
- olivový olej
Postup Roládka dušená s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Maso rozkrojíme na plát, osolíme, pomažeme hořčicí, položíme plátky slaniny, vejce rozšleháme, osolíme, ochutíme bazalkou a usmažíme na oleji omeletku, kterou položíme na slaninu.
Zabalíme do roládky, kterou osolíme, posypeme bazalkou a kmínem.
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme olej, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, vložíme roládku a dáme do trouby dusit.
Po půl hodině přidáme hlívu a dusíme dalších asi 45 minut.
Potom roládku vyndáme a do udušené cibule a hlívy přidáme na zahuštění lžičku hladké mouky (nemusí být).