Roládka dušená s hlívou ústřičnou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřová kýta (váleček)
hlíva ústřičná (měla jsem zamraženou)
1 cibule
1 lžíce kremžské hořčice
5 plátků anglické slaniny
1 vejce
sůl
kmín
sušená bazalka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkrojíme na plát, osolíme, pomažeme hořčicí, položíme plátky slaniny, vejce rozšleháme, osolíme, ochutíme bazalkou a usmažíme na oleji omeletku, kterou položíme na slaninu.

  2. Zabalíme do roládky, kterou osolíme, posypeme bazalkou a kmínem.

  3. Do pekáčku nebo zapékací misky dáme olej, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, vložíme roládku a dáme do trouby dusit.

  4. Po půl hodině přidáme hlívu a dusíme dalších asi 45 minut.

  5. Potom roládku vyndáme a do udušené cibule a hlívy přidáme na zahuštění lžičku hladké mouky (nemusí být).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!