Rolka z pražské Koruny recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 5 vajec
- 5 lžic moučkového cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- Náplň:
- 2x vanilková směs na krém od Dr.Oetkera
- mléko
- 1 kompot tropický koktejl
Postup Rolka z pražské Koruny
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme dle návodu na krabičce krém a dáme ho odležet do lednice. Dáme odkapat kompot a větší kousky případně překrojíme.
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a posypeme moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. 1/3 vmícháme do žloutkové směsi s moukou a zbytek sněhu následně zlehka.
Rozetřít buď na pečící papír a nebo vymazaný a vysypaný alobal. Péct v řádně vyhřáté troubě na 180°C 5 minut. Během pečení neotvírat, aby těsto nespadlo.
Po upečení svinout do rolády a přehodit vlhkou utěrku.
Vychladlý korpus rozvineme, pomažeme 2/3 krému, poklademe ovocem a svineme.
Nakonec pomažeme zbytkem krému a můžeme pro ozdobu třeba i posypat oříšky, čokoládou, kokosem, zdobením.