Rošťáci z Malšína recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecích prsních řízků (ale může být i vepřové)
- Na marinádu:
- 2 PL sojové omáčky
- 1 PL oleje
- 1 PL plnotučné hořčice
- 1 PL kečupu
- 1 vejce
- 1 PL Solamylu
- 3 stroužky prolisovaného česneku
Postup Rošťáci z Malšína
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu dáme do mísy a rozšleháme, ručně nebo pomocí elektrického šlehače. Řízky naklepeme a důkladně osolíme. Každý řízek vymácháme v marinádě a skládáme do misky.
Na závěr zalijeme zbytkem marinády a necháme v chladu několik hodin uležet. Poté grilujeme na kameni nebo opékáme na pánvi. Jako příloha je super čerstvé pečivo a zeleninový salát.