Rozinky v čokoládě recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

400-450 g rozinek (nejlepší jsou Sultánky)
1 čokoláda Figaro na vaření 100g
2 PL kakaa neslazeného kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky dám do mrazáku na 5 minut zchladit.

  2. Čokoládu rozlámu do hrnce a dám roztavit. Nezahřívám moc. Rozmíchám to mimo hořák.

  3. Obvykle k tomu přidávám zbytek čokolády z předchozího vaření a dvě vrchovaté lžíce kakaa. Díky tomu nebudou rozinky příliš sladké. Důkladně to promíchám. Směs dost zhoustne. Počkáme až se trochu zchladí, přibližně na 38°C (neměřil jsem ale nesmí být moc tuhá).

  4. Vyndám sáček s rozinkama z mrazáku a vysypu je všechny do hrnce. Promíchám a potom dám na 20s do chladničky. Vyndám, znovu promíchám. Rozdrobím co se slepilo a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!