Rozmarýnový králík na houbách recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

Naporcovaný králík nebo králičí stehna (dle počtu osob)
směs lesních hub (množství záleží na velikosti pekáče chce to velkou vrstvu)
1 cibule
3 stroužky česneku
cca 150-200 g slaniny
snítky rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

  2. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky, houby a zbylou slaninu na kostičky. Vše promícháme, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a rozprostřeme na dno máslem vymazaného pekáče.

  3. Mezi houbovou směs vložíme s pravidelným rozestupem snítky rozmarýnu.

  4. 3. Na houbovou směs položíme porce králíka a na každý kus opět dáme snítku rozmarýnu.

  5. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě, až je králík měkký.

  6. Před koncem pečení sundáme víko, odstraníme rozmarýn a za pravidelného přelévání výpekem dopečeme dozlatova. Kdyby zůstalo hodně vypečené vody z hub, králíka vyjmeme, pekáč dáme na sporák a šťávu zredukujeme dle vlastních požadavků.

  7. Podáváme např. s karlovarským knedlíkem a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!