Rumovo-kávové řezy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

6 vajec
180 g moučkového cukru
3 vanilkové pudinky
3/4 prášku do pečiva
Krém:
250 g másla
250 g mletého cukru
30 g másla na jišku
3 lžíce hladké mouky
1/4 l mléka
100 g čokolády na vaření
30 g 100% tuku
230 g dětských piškotů
rum
silná černá káva
rybízová marmeláda nebo linecká marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem vyšleháme do husté pěny, postupně zlehka vmícháme žloutky a pudinky smíchané s práškem do pečiva.

  2. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a dáme péct na 175 stupňů asi 13 minut.

  3. Vychladlý plát potřeme marmeládou, na ni klademe do šachovnice piškoty střídavě namočené v rumu a černé kávě.

  4. Na piškoty natřeme krém - Z 30 g másla a hladké mouky uděláme světlou jišku, přidáme mléko a uvaříme hustou kaši.

  5. Necháme vychladnout za občasného míchání, pak zašleháme máslo a cukr. Dáme na hodinku do lednice stuhnout a polijeme čokoládovou polevou.

  6. Po ztuhnutí nakrájíme na řezy a pak jen uvařit kávu a mlsat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!