Ryba stylu Vera Cruz recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

2 rajčata na kousky nakrájená (nasekaná)
3 jalapeno papriky nasekané (nebo jak se cítíte a jaké pálivky máte. Nemáte-li žádné, dejte sambal oelek, nebo tak)
1/2 lžíce sušeného oregana
1/2 lžíce česneku na drobno nakrájeného
1/2 bílé cibule na drobno posekané
1/2 svazku koriandru pokrájeného nebo petrželku
rostlinný olej na smažení
4 porce mořského rybího filé
sůl
pepř
10 zelených oliv
kdo má rád tak ještě kapary

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolku, povařte rajčata, jalapeňos, oregano, sůl a česnek asi 8 minut, nebo dokud se rajčata uvaří do tekuta. Odstraňte z tepla a nechte mírně vychladnout.

  2. Přendejte do mixéru a umixujte dohladka. A varianta, místo mixování nahladko nechat rajčata jen zlehka rozvařit, v tom případě ale musí být oloupaná.

  3. Vraťte omáčku na pánev, přidejte nakrájenou cibuli a koriandr, dobře promíchejte. Prohřejte a udržujte v teple, dokud nebude připravena ryba. Rozehřejte olej v pánvi na vysokou teplotu.

  4. Ryby osolte a opepřete a pak opatrně vložte do pánve. Pokud vaše pánev není dost velká, aby se ryby vtěsnaly, smažte nadvakrát.

  5. Osmažte ryby z jedné strany (ryby budou neprůhledné na této straně). Pečlivě obraťte ryby a pokračujte ve smažení, ryby by měly být neprůhledné ve středu.

  6. Doba se bude lišit v závislosti na tloušťce rybího filé a druhu ryb, ale to by nemělo trvat déle než 3–5 minuty na každé straně. Přendejte ryby na talíře a zalijte omáčkou. Podávejte ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!