Rybí salát s kyselou příchutí recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 5 půlek zavináčů
- 2 mrkve
- 2 kyselé okurky
- 1/3 celeru
- 1 cibule
- 1 brambora (střední)
- 1 jablko (kyselejší)
- trochu šťávy z citronu
- petrželka
- 1 lžička práškového cukru
- 3 kuličky nového koření
- bílý pepř
- majonéza (v sáčku)
- 3 lžíce kysané smetany (husté)
- sůl
Postup Rybí salát s kyselou příchutí
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si očistíme mrkev, celer, bramboru a dáme vařit do slané vody s novým kořením.
Ze zavináčů stáhneme kůži (kdo ji má rád, může ji nechat), nakrájíme na malé proužky do misky, spolu s drobně nakrájenou cibulí.
Máme-li zeleninu uvařenou do měkka, tak celer s mrkví nakrájíme na proužky, bramboru s jablkem nastrouháme do mísy, zastříkneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, dáme nasekanou pažitku a cukr - pořádně promícháme a chvíli necháme stát.
Nakonec přidáme majonézu a zakysanou smetanu, zlehka promícháme a můžeme ještě dochutit solí, cukrem nebo šťávou z citronu - chuť musí být vyvážená.