Rybka inspirovana k. radulkou recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

3 filety ryby HADDOCK cca 1,50 kg
3 sladké pomeranče
máslo
případně kokosový olej
sůl
pepř
sušený rozmarýn
žluté curry
hnědý cukr
sušená semínka pálivých papriček nebo čerstvá feferonka (velmi jemně nakrájená)
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Filety nejdrive stahneme z kuze, pote okorenime z obou stran namichanou smesi suseneho rozmarynu, curry, hnedeho cukru, seminek papricek, soli a cerstve pomleteho cerneho pepre. Smes by mela byt ostra a nasladla. Nechame v lednici nejmene hodinku ulezet.

  2. Pote rybku dame do pekacku, jehoz dno jsme pokladli maslem a zhruba jednou lzici kokosoveho oleje (Nemusi byt, ale maslo se neprepaluje).

  3. Vymackame stavu z pomerancu a duzinou poklademe vrsek ryby.

  4. Dame zhruba na 25 minut zapect do trouby, az se nam vytvori jemna zlatava kurcicka. Po upeceni rybu vyjmeme a uchovame v teple.

  5. Stavu slijeme, dokorenime malou lzickou jiz namichane smesi a jemne zahustime svetlou jiskou. JISKA: Udelame, podle zvyklosti, maslo, mouka, pripadne trochu oleje. Podavame s varenym chrestem a bramburky, vse prelite omackou z pomerancu a cerstvou italskou petrzelkou. Hodi se lepe, nez kaderava, protoze ma chut citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!