Rýžový nákyp s jahodami recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

rýže, mléko, cukr, vanilkový cukr, vejce, mletá skořice, sůl
jahody
Množství dle počtu strávníků.

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme vařit mléko a cukr, přidáme rýži /2,5 dílu mléka, 1 díl rýže/. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme až je rýže měkká. Za občasného promíchání necháme rýži vychladnout.

  2. Do vychladlé rýže zamícháme žloutky, vanilkový cukr a skořici. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do rýžové kaše. Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem a vysypeme strouhankou.

  3. Rýžovou kaši rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku a poklademe jahodami. Dáme péct do trouby předehřáté na 175 stupňů asi 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!