Ryzovy pilaf s cockou recept

Top Recepty, Luštěniny

Suroviny na recept

1 hrnek dlouhozrnné rýže
1/2 hrnku čočky
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička kari
1/2 lžičky mletého nového koření
hovězí bujón + vodu
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cocku uvarime do mekka. Scedime a nechame okapat.

  2. Na olivovem oleji nechame provonet prolisovany cesnek. Pridame rajsky protlak, nove koreni, kari, sul a chvilku restujeme. Prisypeme ryzi a radne promichame. Nakonec pridame cocku.

  3. Zalijeme vyvarem a pod poklickou dusime do mekka. Smes obcas promichame, prichytava se. Podle potreby dale podlevame vyvarem. Podavame jako samostatny pokrm nebo jako prilohu k hovezimu ci jehnecimu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!