Sabudana kheer (indický dezert z tapiokových perliček) recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 1/2 hrnku tapiokových perliček
- 2 hrnky vody
- 2 hrnky (rostlinného) mléka
- cukr dle chuti (Indové dávají 6 a víc lžic, já mnohem méně)
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 2 lžíce nasekaných ořechů (kešu, pistácie, lískové...)
- špetka šafránu
Postup Sabudana kheer (indický dezert z tapiokových perliček)
Postup přípravy receptu
-
Tapiokové perličky propláchneme a namočíme nejméně na 2 hodiny do studené vody (lze i přes noc).
Namáčecí vodu slijeme, tapioku přendáme do silnostěnného hrnce, zalijeme vodou a mlékem a přivedeme k varu.
Poté stáhneme na nejnižší stupeň, přidáme cukr, kardamom a šafrán a za stálého míchání vaříme, až perličky zprůsvitní a získáme řídkou kašovitou konzistenci (asi 10 minut).
Na závěr vmícháme nasekané ořechy. Podávat můžeme horké, vlažné nebo vychlazené.