Sabudana kheer (indický dezert z tapiokových perliček) recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

1/2 hrnku tapiokových perliček
2 hrnky vody
2 hrnky (rostlinného) mléka
cukr dle chuti (Indové dávají 6 a víc lžic, já mnohem méně)
1/2 lžičky mletého kardamomu
2 lžíce nasekaných ořechů (kešu, pistácie, lískové...)
špetka šafránu

Postup přípravy receptu

  1. Tapiokové perličky propláchneme a namočíme nejméně na 2 hodiny do studené vody (lze i přes noc).

  2. Namáčecí vodu slijeme, tapioku přendáme do silnostěnného hrnce, zalijeme vodou a mlékem a přivedeme k varu.

  3. Poté stáhneme na nejnižší stupeň, přidáme cukr, kardamom a šafrán a za stálého míchání vaříme, až perličky zprůsvitní a získáme řídkou kašovitou konzistenci (asi 10 minut).

  4. Na závěr vmícháme nasekané ořechy. Podávat můžeme horké, vlažné nebo vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!