Šalamounské řezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Suroviny:
- 440 g krupicového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 250 ml vody
- 140 ml rumu
- 20 g holandského kakaa
- 4 vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- kokos
Postup Šalamounské řezy
Postup přípravy receptu
-
Do rendlíku nasypte cukr a zalijte ho vodou. Dále přidejte máslo a kakao. Za stálého míchání vše zahřívejte do rozpuštění, ale dejte pozor, aby směs neprošla varem.
Rendlík odstavte, ze směsi odeberte 100 ml do jiné misky a nalijte k ní rum. Tato směs je na polevu a můžete jí dát zatím stranou.
Směs z rendlíku přelijte do větší mísy. Připravte mouku, k ní přisypte prášek do pečiva a suchou směs promíchejte.
K mokré směsi přidejte vejce, vždy jedno po druhém. Směs by neměla být úplně horká, aby se vajíčko nesrazilo. Dále do směsi zamíchejte mouku s práškem do pečiva. Dejte pozor, aby ve směsi nebyly hrudky z mouky.
Hotovou směs vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Plech mám o velikosti 39x27 cm. Následně ho vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 25 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.
Po upečení řezy ihned polijte odebranou směsí s rumem. Poleva se vpije do moučníku. Nakonec moučník zasypte kokosem.