Šalamounské řezy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Suroviny:
440 g krupicového cukru
300 g polohrubé mouky
250 g másla
250 ml vody
140 ml rumu
20 g holandského kakaa
4 vejce
1 balíček prášku do pečiva
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku nasypte cukr a zalijte ho vodou. Dále přidejte máslo a kakao. Za stálého míchání vše zahřívejte do rozpuštění, ale dejte pozor, aby směs neprošla varem.

  2. Rendlík odstavte, ze směsi odeberte 100 ml do jiné misky a nalijte k ní rum. Tato směs je na polevu a můžete jí dát zatím stranou.

  3. Směs z rendlíku přelijte do větší mísy. Připravte mouku, k ní přisypte prášek do pečiva a suchou směs promíchejte.

  4. K mokré směsi přidejte vejce, vždy jedno po druhém. Směs by neměla být úplně horká, aby se vajíčko nesrazilo. Dále do směsi zamíchejte mouku s práškem do pečiva. Dejte pozor, aby ve směsi nebyly hrudky z mouky.

  5. Hotovou směs vlijte na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Plech mám o velikosti 39x27 cm. Následně ho vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 25 minut. Upečení vyzkoušejte na špejli.

  6. Po upečení řezy ihned polijte odebranou směsí s rumem. Poleva se vpije do moučníku. Nakonec moučník zasypte kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!