Salát z hlávkového zelí, mrkve a okurky recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 1/2 hlávkového zelí
- 1 větší mrkev
- 1 salátová okurka
- 1 tatarka 250 ml
- 1 lžička cukru
- sůl
- pepř
Postup Salát z hlávkového zelí, mrkve a okurky
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí nakrájíme na slabé nudličky, dáme do mísy a posypeme solí, pepřem a cukrem. Necháme odležet asi tak 15 minut. Zelí pustí trošku šťávy.
Pak nastrouhám mrkev a okurku. Záleží na vás jak silnou chcete, já strouhám na jemno.
Přidám k zelí a promíchám.
Nakonec přidám tatarku, pořádně promíchám a dám do ledničky odležet - ale nemusíte.
Podáváme buď k masu, rizotu, zapečeným flíčkům a tak dále. Nebo my to jíme i jen tak s bagetou.