Salát ze zelených rajčat na zimu recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

1 kg zelených rajčat
3 velké cibule
1 vrchovatá lžíce soli
Lák (toto množství láku je na 5 skleniček 330 ml):
0,5 l vody
250 ml octa
60 g cukru
2 lžíce oleje
Do každé skleničky:
1/3 lžičky hořčičného semínka
1 kulička nového koření
2 zrnka pepře
kousek bobkového listu

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata umyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Dáme do mísy, vše zasypeme solí a promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 12 hod odpočinout. Pak scedíme vodu, kterou rajčata pustila.

  2. Připravíme skleničky, do kterých na dno dáme koření a natlačíme rajčata s cibulí. V hrnci svaříme vodu, ocet, cukr a olej a ještě horké naléváme do sklenic. Uzavřeme a sterilujeme cca 20 min. Je to jako čalamáda, moc nám všem chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!