Salisburské kuličky v pomalém hrnci recept

Top Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny na recept

2 lžíce ghí másla
cca 200 g nakrájené cibule
1 lžíce hořčice
250 g žampionů
400 ml vývaru
500 g mletého hovězího masa (někdy dám napůl s krůtím)
50 g panko strouhanky
80 ml mléka
1 vejce
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce Worcesterové omáčky
1 lžíce Koření na mleté maso
1 lžička houbového koření

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme maso, strouhanku, mléko, vejce, protlak, worcester a koření. Vytvarujeme kuličky (vyšlo mi jich 24 ks po cca 30 g). V hrnci rozpálíme máslo a orestujeme nakrájenou cibuli se žampiony. Jakmile začnou zlátnout, přidáme hořčici, vývar a kuličky. Vaříme 3-4 hod na stupeň,,low.

  2. Pokud nemáte pomalý hrnec, jehož nádoba se může použít i na sporáku, tak cibulku se žampiony orestujte na pánvi a poté ji přendejte do pomalého hrnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!