Salisburské kuličky v pomalém hrnci recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 2 lžíce ghí másla
- cca 200 g nakrájené cibule
- 1 lžíce hořčice
- 250 g žampionů
- 400 ml vývaru
- 500 g mletého hovězího masa (někdy dám napůl s krůtím)
- 50 g panko strouhanky
- 80 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- 1 lžíce Koření na mleté maso
- 1 lžička houbového koření
Postup Salisburské kuličky v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme maso, strouhanku, mléko, vejce, protlak, worcester a koření. Vytvarujeme kuličky (vyšlo mi jich 24 ks po cca 30 g). V hrnci rozpálíme máslo a orestujeme nakrájenou cibuli se žampiony. Jakmile začnou zlátnout, přidáme hořčici, vývar a kuličky. Vaříme 3-4 hod na stupeň,,low.
Pokud nemáte pomalý hrnec, jehož nádoba se může použít i na sporáku, tak cibulku se žampiony orestujte na pánvi a poté ji přendejte do pomalého hrnce.