Sandokanovy oči recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

1.hmota:
125 g rozpuštěné Ivy (tuk)
5 lžic kokosu
4 lžíce sušeného mléka (stačí i obyčejná smetánka do kávy - já použila Vian z Kauflandu)
4 lžíce cukr moučka
2.hmota:
100 g mletých ořechů
50 g cukru
50 g změklého másla
trochu rumu
3.hmota:
125 g rozpuštěné Ivy
50 g kakaa (to klasické tmavé na pečení, ne granko)
5 lžic cukr moučka
4 vrchovaté lžíce čokoládového pudinku ale může být i vanilkový
malé papírové košíčky, lentilky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si smícháme ingredience na druhou hmotu a necháme chvilku odležet v ledničce, následně si připravíme první hmotu, pořádně ji promícháme, aby se všechny ingredience spojily a čajovou lžičkou naléváme do košíčků (na malý košíček je to cca 1,5 lžičky).

  2. Vyjmeme druhou hmotu, vytvarujeme vždy malou kuličku, kterou rozplácneme a vložíme do košíčku na první nalitou směs.

  3. Až je hotovo, nachystáme si i třetí hmotu a doléváme zase pomocí čajové lžičky do košíčků (zase to vychází na cca 1,5 lžičky), vršek vždy dozdobíme lentilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!