Šanghajské kuře recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 400 g kuřecí plátky
- 1 vejce
- bramborový škrob - solamyl
- 2 lžíce oleje
- koření 5 vůní
- 1 jarní cibulku
- rybí omáčka
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
- jasmínová rýže
Postup Šanghajské kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí filátka osušíme a očistíme, překrojíme napůl. Dáme do mísy, přidáme 1 vejce, lžíci solamylu, lžíci oleje, koření 5 vůní dle chuti, cca lžička a půl je deální množství. Vše promícháme a necháme odležet v lednici min 2 hodiny.
Na wok pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kroužíme po stěnách. Pak vidličkou přidáváme kousky masa a smažíme dozlatova, přidáme cca lžíci až dvě rybí omáčky, osolíme, opepříme. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a chvilku restujeme. V hrníčku si smícháme 1 lžíci solamylu a vodu, vlijeme na maso a počkáme, až omáčka zhoustne (pokud je moc hustá, lehce zředíme převařenou vodou). Vypneme hořák a přidáme 3 lžíce tmavé sójové omáčky a promícháme.
Uvaříme si k tomu nejlépe jasmínovou rýži a na talíř dáme rýži doprostřed a naběračkou vložíme na vrch maso s omáčkou.