Šanghajské kuře recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

400 g kuřecí plátky
1 vejce
bramborový škrob - solamyl
2 lžíce oleje
koření 5 vůní
1 jarní cibulku
rybí omáčka
sójová omáčka
sůl
pepř
jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí filátka osušíme a očistíme, překrojíme napůl. Dáme do mísy, přidáme 1 vejce, lžíci solamylu, lžíci oleje, koření 5 vůní dle chuti, cca lžička a půl je deální množství. Vše promícháme a necháme odležet v lednici min 2 hodiny.

  2. Na wok pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kroužíme po stěnách. Pak vidličkou přidáváme kousky masa a smažíme dozlatova, přidáme cca lžíci až dvě rybí omáčky, osolíme, opepříme. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a chvilku restujeme. V hrníčku si smícháme 1 lžíci solamylu a vodu, vlijeme na maso a počkáme, až omáčka zhoustne (pokud je moc hustá, lehce zředíme převařenou vodou). Vypneme hořák a přidáme 3 lžíce tmavé sójové omáčky a promícháme.

  3. Uvaříme si k tomu nejlépe jasmínovou rýži a na talíř dáme rýži doprostřed a naběračkou vložíme na vrch maso s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!