Šantungská kachna recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kg kachna
1 pórek
lžička zázvoru
lžička soli
lžička mletého kmínu
2 hvězdičky badyánu
5 lžic sójové omáčky
2 lžičky koňaku
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme a naporcujeme.

  2. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran.

  3. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na kolečka, sójovku a koňak.

  4. Mísu přikryjeme a 3 hodiny necháme odležet.

  5. Do velkého kastrolu jen o málo širšího než mísa dáme pařáček a dostatek vody.

  6. Na pařáček dáme mísu, kastrol přikryjeme pokličkou a vaříme v páře doměkka. Trvá to asi 2-3 hodiny. Je-li třeba, opatrně dolijeme vodu do kastrolu.

  7. Pak mísu vyjmeme a necháme kachnu okapat.

  8. Na vysoké pánvi nejlépe železné rozpálíme hodně oleje - asi půl litru a jednotlivé porce kůží dolů na něm opečeme dokřupava, až naberou červenofialovou barvu. Podáváme s rýží a ostrou omáčkou (sójovka, pálivý olej nebo tabasco, mletý kmín).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!