Sekaná jako hambáč recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

silnější plátky sekané
plátky oblíbeného sýra
housky
zelenina syrová (hlavně rajčata, cibuli, listy salátu apod.)
zelenina nakládaná (hlavně sladkokyselé okurky, zelný salát - měla jsem křenový)
Na pomazání housky:
hořčice nebo kečup či tatarka nebo jejich směs

Postup přípravy receptu

  1. Množství surovin se řídí počtem strávníků. Nachystáme všechny suroviny, hlavně pokrájíme rajčata, okurky, cibuli a případně ostatní suroviny na plátky, připravíme si všechny potřebné věci k ruce.

  2. Opečeme silnější plátek sekané. Stejně opečeme i řezné plochy housky, které pomažeme zvolenou ingrediencí nebo i jejich směsí a vrstvíme jako hamburger nebo se sýrem upravíme jako cheeseburger. Plnit můžeme i obyčejné housky nebo kaiserky.

  3. Zásadou je dát na pomazanou housku nejdřív maso (tedy sekanou, kterou případně podložíme listem salátu, aby moc nenasákla spodní část housky a nerozjela se). Dál vrstvíme podle chuti a obsahu ledničky, nechte pracovat fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!