Sezamky recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

sezam (loupaný)
cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi, nejlépe se silným dnem, připravíme z cukru světlý karamel.

  2. Přidáme sezam, ještě krátce ohříváme (aby se sezam opražil“) a pak karamel vylejeme na plech, nebo lépe na papír na pečení.

  3. Nožem (špachtlí, stěrkou) rozetřeme na vrstvu cca 5 mm silnou.

  4. Po částečném ochlazení (vytuhnutí) nožem (kolečkem na pizzu) naznačíme sezamky. Po vychladnutí sezamky nalámeme Poznámka: Lze vyrobit i ze třtinového cukru;ten se rychleji taví a také rychleji PŘEPALUJE!!! Sezamu se snažíme zapracovat do karamelu co nejvíce, ale jenom tolik, aby směs byla ještě tekutá a dala se roztírat. Sezamky je vhodné skladovat v suchu, protože vlhnou. Mně se osvědčily sáčky se suchým zipem (např. od třtinového cukru)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!