Sicilské brambory recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

5 velkých brambor
1 fenykl
1 červená paprika
200 g čerstvých žampionů (nebo sterilovaných)
2 cibule
3 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
čerstvá bazalka
čerstvá petrželka
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku a fenykl, houby, osolíme, opepříme a chvilku restujeme.

  2. Poté přilijeme drcená rajčata a necháme přikryté dusit do změknutí brambor, občas promícháme.

  3. Podle potřeby malinko podlijeme vodou.

  4. Nakonec přidáme posekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a ještě chvilku provaříme.

  5. Odstavíme a vmícháme posekanou bazalku s petrželkou.

  6. Pokrm můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!