Skořicová dvojbarevná buchta recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 vejce
2 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 PL mleté skořice
3-4 PL kakaa
1 PL perníkového koření
troška vanilkového cukru (nemusí být)
1 kelímek jogurtu
3/4 hrnku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a perníkové koření. Všechny sypké ingredience promíchejte.

  2. Přidejte vejce, olej a jogurt a promíchejte metličkou.

  3. Vymažte pečící formu, já jsem použila kulatou s průměrem 19 cm, forma ale může být i o něco větší (čím větší, tím nižší buchta), ale také můžete použít obyčejný pekáček. Těsto by mělo být tak do půlky formy.

  4. Polovinu těsta z mísy nalijte na jednu stranu formy. Do druhé poloviny těsta přidejte kakao. Přilijte do formy z druhé strany než světlé těsto. Nevadí, když se těsta budou překrývat. Můžete klidně udělat to, že světlé těsto rozlijete po celé ploše formy a kakaové těsto nalijete na něj.

  5. Pečte 30 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia. Buchtu posypejte cukrem a můžete podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!